söndag 19 augusti 2012

Ont i baken

Nu har jag hämtat mig lite från ridturen. Men jag har välsidigt ont i baken! Jag kommer att fortsätta att rida det har jag bestämt mig för. En så bra träning utan en massa maskiner!

Boende på Sicilien?

Vi känner mer och mer att vi vill bo i Italien när vi går i pension.  I Sverige från maj till augusti , sen villvi försöka att klara oss i Italien från septermber till april. Vi vet inte än hur vi ska gå till väga. Hyra eller köpa ? Vi har ingen aning! Det lutar åt att köpa eftersom då kan vi hyra ut under nåndader Juli-Augusti då vi inter vill vara  där!!

fredag 17 augusti 2012

Ridning och sk "nybörjare"

Jag anmälde mig till en nybörjarkurs i ridning eftersom jag inte har suttit på en häst  (haft egen häst) på drygt 20 år.
Inte något nervös.  Kände mig som tönten från stan och inte från landet. Ingen fanns för att ge mig en introduktion i klubben. Frågade en liten tjej:
 -Jaha, vad gör jag nu då?
Så bra! Hon visade mig runt och förklarade hur allt gick till. Underbar liten tjej!
 Nykomligar i klubben är det alla som har varit där tidigare och vet hur det går till?
Tur att jag inte är speciellt blyg av mig! Det funkade i alla fall till slut för min del!


Träning, nu är det dax

Nu är det dax att börja träna musklerna som jag inte längre har efter allt stök! Gym det är inget för mig- Tio drag här och femton drag där. Jag har provat och jag tycker det är skittråkigt!
Så.. nu tränar jag hela kroppen i ett. Dvs jag har börjat rida. Jag tränar hela kroppen utom armarna. Dessutom är det kul! Jag var lila i ansiktet efter första lektionen.

lördag 11 augusti 2012

Fest (nyss hemkommen ifrån)

Det är kul så länge det varar. Men jag vet numera när det är dax att gå hem. Det är inga katastrofala saker utan bara: Mat -gott. Vin-likör - gott (men sen är det dax att vika sig). Jag tål inte mycket numera vilket inte gör mig så mycket när jag är hemma men när jag är borta så känner jag mig inte bekväm om det blir lite för mycket. Jag tror inte någon märker att jag inte mår bra utan det är bara jag som känner att: Nu är det nog. Jag gick hem långt före min man.
Men det är ju faktiskt bra att jag kommit så långt... för ett år sedan blev det katastrofläge när jag drack lite för mycket. Och då menar jag lite för mycket. Inga mängder....Ska jag dricka vin sitter jag helst i soffan framför TV:n så jag har närma till sängen om det behövs!

söndag 5 augusti 2012

Verkligheten närmar sig

Söndag och i morgon börjar jag jobba igen. Trist men ändå OK.  Nu har jag varit på Sicilien, Glasriket (bla Kosta) och en tur med goda vänner till Åland.
Sicilien med den fantastiskt lättsmälta maten gick hur bra som helst. Det blir mycket fisk, musslor och vongole (små musslor) i alla former. Vi bodde på Villa Giardini (lite för mycket reservatkänsla) men helt OK. Man bara bor ju och tillbringar lite tid på balkongen innan maten vid 8-tiden. Alla frågade efter min man. Jag har gjort en miss och sagt att vi kommer i oktober!!! Hmmmm....vi får väl se om det finns sista minuten annars blir det inget. För mycket pengar.
Småland med tre övernattningar var väldigt trevligt. Köpte en helt fantastisk glasskulptur med belysning underifrån.
Idag har vi varit ute och jobbat och röjt på tomten. Det känns så bra att jag kan böja mig och att jag orkar numera. MEN myggen är för jävlig!