onsdag 11 juli 2012

Nästan igen

Vi var på middag och och efteråt vid kaffet tog jag en bit med godis.............Jag började tugga och kom ihåg...NEJ, det här ska jag undvika. Spottade ut eländet.
Har KANSKE lärt mig något.

lördag 7 juli 2012

" Veckan efter"

Nu har det gått några dagar och jag har inhandlat: Actimel, Activia, Fil och Blåbärsdryck. Actimel fungerar bra men jag har mycket ont i magen så fort jag äter/dricker de första tuggorna. Spekulerar om det är efterverkningar av sonden som gick ned i magen. Känns som om det är magkatarr. Får väl se om det går över. Jag och min kompis åker ju till Sicilien den 17/7. Då vill jag kunna äta lite av varje.

fredag 6 juli 2012

Operation? Once again?

Done it! But in English ?It is not easy!

Stopp i tarmen! TAG LÄRDOM!

Efter Gastric-ByPass:

 Ja,  det är en helt annan historia. Som när jag börjar bli lite för självsäker, slarvig och allt för lättvindig...
Ja, det har nu hänt. Och vad kan hända?
Nu vet jag...
Vi var på Peace and Love i Borlänge och på hemvägen blev vi lite sugna på godis. Jag ville inte ha någon sockerchock och hade svårt att välja.....men ....Riesen skulle ju funka var jag övertygad om. Oh Ja , det funkade bra. Lunchdax och vi stannade i Sala för att äta. Gott! In i bilen igen och några Riesen till. Jajajajjajaj AJ Aj Aj...och ytterligare många ajajajajajaj.
Började få lite ont...

Väl hemma var det ju final i fotbolls EM som jag följt hela tiden och hade sett fram emot. Jag hade hoppats att Italien skulle vinna men när jag insåg att så inte skulle ske var det ingen mening att invänta eländet.

-Efter första halvlek var det äntligen dax att åka till akuten. Fixade inte smärtan längre. Jag tog med mig en hink i bilen utifall att....
Jag stapplade in på akuten och ramlade ihop i en stol, tack och lov att det var helt tomt (EM?)
Jag hann knappt få en spypåsen innan jag  fick jag upp allt jag ätit under dagen och lite mera kändes det som....

Morfin har blivit min bästa vän i eländet. Efter det så avtog smärtorna en liten stund.
Sen blev det Röntgen, inläggning på avdelningen  som framlevdes i korridoren till nästa dag. Som om jag brydde mig... bara jag var inlagd.
MEN läkarna övervägde  starkt ett ingrepp, operation, fy fan!!! De skulle avvakta några timmar.
Jag fick en plats till slut men det var bara början på eländet. Upp på röntgen igen med en sond nedkörd genom näsan till magsäcken. Där fick jag kontrastvätska. Efter två timmar åkte jag till röntgen ... men innan dess spydde jag upp eländet ..det var så jävla hemskt.. Rötgen... väntan i ytterligare två timmar ...mera  spyor....Say no more...
Dessutom förkyld så jag "gick" för att snyta mig. Hela sonden följde med upp. HURRA!!!! Men lyckan blev så j:a kortvarig. In med skiten igen i andra näsborren för att vara på den säkra sidan sa läkarna. SUCK!!!
Genomled natten på något sätt. Hur lätt är det på en skala när man blir väckt varannan timma hela tiden.
Fick i alla fall ta ut sonden på natten mot onsdag. SOV! Magen och tarmar kom igång så smånigom. Min kirurg (som op. Gastric-ByPass) kom och pratade med mig några gånger på ronderna. Jag skämdes. Det var Risenkolan som satt sig på tvären och spärrat av tarmen. Det var vääääldigt nära....eländet....
Ronden var det jag såg fram emot två gånger per dag. Fm och Em. Onsdag fm fick jag Ok att åka hem.
- Nu har du nog fått en riktig näsbränna, sa underläkaren (så bra) vilket var ju alltför sant och jag har tagit det till mig....tills jag blir för kaxig igen....
Hoppas att det aldrig händer..
'