fredag 27 januari 2012

Gatric ByPass semlor

Hurra!!! Eller vad säger man? Jag har lyckats klämma ned en HEL SEMLA!!!
I går efter middagen!! meddelade min s k käre man att han köpt semlor.
Jag jublade!! Jag har inte ätit semlor på tre år!
jag smällde i mig hela semlan med lock och allt på nolltid!!
Blev jag dålig eller???
Jag var tvungen att inta sängläge i en timma. Jag fick en sockerchock som heter duga. Men det Var Så Värt Det!!
Jag piggnade till och var snart mitt vanliga jag-
Nu väger jag 54,5 kg och det är inte roligt längre. Jag tar med mig mellanmål till jobbet och försöker äta så mycket som möjligt!!!

lördag 21 januari 2012

Gastric Bypass efter ...

Ett år och tre månader har gått sedan operationen. Jag går fortfarande ned i vikt och nu undrar jag när det kommer att sluta?
 Nu väger jag 55 kg!!! Ungefär som när jag var mellan 20-30 år!!

lördag 14 januari 2012

Sista natten

Då sov vi i tält! Det om någonsin fick mig att känna: MERA!!!!
Så nu ska jag se till att det blir pengar sparade till våra båda önskemål!

Tanzania Safari massor med dagar

Från Manyara fortsatte vi via Ngoroongoro nationapark till Serengeti (Wildlife Lodge).  Alla turer var tuffa men den här var den längsta på obefintliga vägar. Men när vi intstallerat oss och kunda njuta av utsikten så var det värt allt.
Dagen därpå var det upp tidigit igen 05.30, för att se soluppgången. Sååå fantastiskt!
Sedan flöt dagarna på: Upp mellan 05,30 Och 06,30 beroende på vart vi skulle se.
Alla intryck går inte att förmedla, dofter, ljud och allt runt om bilen. Det var bättre än alla reklam och
TV-filmer,'

söndag 8 januari 2012

Tanzania, Safari dag 2

Torsdag den 15/12. 120 km. Upp klockan 06,30. Sovmorgon

Vi startade tidigt för att ta oss till nationalparken Lake Manyara. Vår chaufför/guide William presenterade sig. När vi i jeepen (6 st med egen fönsterplats) såg våra första djur blev vi enormt berörda. Det var meningen att vi skulle vara tysta men jag tror nog att vi alla jublade! Det var Paul och Rana från Stockholm , vi två, och  mor ( i 70-årsåldern)  och dotter från Norge. Det var elefanter, antiloper, apor. zebra och flamingos. Etc...
Vi kom fram till lodgen 16,30 sen var det samling och genomgång av dagen med Lotta, vår guide.
Av någon anledning så åt vi, drack ett glas vin sen blev vi ganska trötta. Alla var helt slut så det blev sängen vid tiotiden på kvällen.

Tanzania, Safari dag 1

Flyg, Stockholm - Amsterdam. (Vilken gigantisk flygplats). Amsterdam - Kilmanjaro. Vi tog på oss våra flygstrumpor och "gose" sockor. Sen sov vi med jämna mellanrum. Helt OK resa. Vi kom fram på kvällen och vår guide Lotta mötte oss. Vi var 18 personer som skulle med. Både från Norge (2 st) och Sverige. Tullen, ankomsten allt gick så smidigt. Dvs vi trängde oss lite!! Det var varmt, skönt och helt underbart att vara framme. Alla glada, vänliga människor  överallt!
Vi packade in oss i bussen och åkte ca 5 mil till Lodge nr 1. Dik-Dik. Där fick vi välkomstdrink (god juice av färskpressada frukter). En stor julgran stod i receptionen!  Middag och sen skulle vi packa om inför Safarin. Mjuka väskor som kunde stuvas in i jeepen. Det vi inte behövde för safarin lämnade vi kvar för att plockas upp inför resan till Zanzibar. (Funkade alldeles utmärkt).

lördag 7 januari 2012

Safari

Det finns inte ord för den här resan. Den går inte att beskriva. Dofter. Ljud. Etc

Zanzibar

Vi kom i alla fall fram efter en extra natt i Arusha. Vi fick en alldeles egen Bungalow! Det var ett
 5-strjänigt Spa-hotell! Inhängt område, inga främmande varelser här inte. INTE min stil!!

Zanzibar,sista veckan!

Zanzibar; Vi kom  äntligen  fram efter allt strul och 10 bedrövelser. Vi åt lunch sista dan och sen åkte vi till flygplatsen i Arusha. Vi fick veta att planet var några timmar försenat pga tekniska problem. Vi åkte alla 18 som var med i gruppen ut till flygplatsen.....där väntade vi...och väntade och väntade lite till!
18.30 så stängde flygplatsen. Den hade inga belysta banor som planen kunde landa på! Jaha, sen då?
Vår representant försvann helt plötsligt. Undrar om han tyckte det blev besvärligt? Att få tillbaka det incheckade bagaget var inte helt enkelt, särskilt när representanten höll sig så långt som han bar kunde från oss.  Till slut fick vi tillbaka bagaget och vi fick åka till en restaurant  (italiensk)!!! . Där åt vi middag. Vi var ordentligt trötta! Efter massor med strul lyckades det att vi fick övernatta i Arusha på ett lyxhotell, svit med massor av rum. Hur kul som helst! (Eller egentligen inte).Vi sov!
Vi väcktes 06,30 eftersom bussen skulle hämta 07,30 var det sagt. Klockan nio hade ingen buss kommit men väl representanten för flygbolaget. Han "sprang" genast och gömde sig! Det var lite besvärligt med alla nordbor som inte tyckte att "HAKUNA MATATA" (inga problem/no worries) var helt OK just för till fället!
Många klagade över den väldigt bristfälliga informationen. MEN, sa jag, vi har ju fått hur mycket information som helst, det är bara det att den inte stämmer alls med verkligheten. Representaneten för flygbolaget verkade säga vad som helst bara för att vi skulle lugna oss för stunden. Det var många olika besked om varit vi skulle flyga från. Kilmanjaro eller Arusha. I alla fall kom vi iväg till flygplatsen sen de lastat allt bagage på taket IGEN! Nu var vi tillbaka till ruta 1. Planet skulle kanske komma strax före tio.
Döm om vår förvåning när det gjorde det och vi åntlgien var på väg till Zanzibar.


Posted by Picasa

Gamar som kalasar på det som finns kvar efter att Geparderna fått sitt.






































Posted by Picasa






































Posted by Picasa






































Posted by Picasa