fredag 26 november 2010

Vinter igen...

den var ju nyss slut och det var vår och april. Sen hände allt i en rasande fart och nu är det vinter igen. Jag brukar bli tämligen nedstämd i november/december, men i år har det gått jättebra hittills. Jag får se fram i januari....men då har det vänt så jag tror att den här vintern kan bli OK.
Om inte...........det blir som i fjol. Massor av snö....kallt....blåsigt så vår lilla väg var helt igensnöad och jag körde i diket och fastnade....
Jag tycker inte det ser så hoppfullt ut nu.
Min man ringde och jag sa att vi har en meter snö. I min hjärna ser det ut som det...För några dagar sedan sa jag att han nog inte behövde skotta utan det regnar nog bort snart.
HA!
Det första sex åren vi bodde har nere (flyttade från Östersund) hade vi ingen snö alls och lyckan var total. Sen var det lite av och till och nu är det mest till....


söndag 21 november 2010

Toscana

En liten by med femton permanent boende. Civita di Bagnoregion.
Posted by Picasa

Min nya kamera

Jag måste ha fixat med inställningarna på något sätt så nu fungerar den inte som den ska.
Ska hemsöka El-Giganten och be dem hjälpa mig.

Som en annan bloggare....jag hatar när saker och ting inte fungerar utan man ska hålla på att strula. Som när jag spara ned på ett USB. Det funkar inte och jag vet inte hur jag ska göra....blir lätt frustrerad, dvs GALEN!

Da Meo Pattaca, Roma

En mycket (för mycket) turistisk restaurang i Trastervere i Rom.
Vi fick den här vackar och annorlunda menyn. Den ville vi ju ha med hem så vi "stal" varsin.
På vägen ut fick vi varsitt exemplar.......................

Nu sitter den på väggen i köket!Posted by Picasa

Att prioritera

det är inget jag gillar.
Om vi gör om för mycket i köket har vi inte råda att göra det här.....
Om vi köper det här har vi inte råd med....
Vet att det är så för de flesta människor men det gör mig lite irriterad.
Alltså: Jag har inte så mycket att irritera mig på.....

I går kväll var jag ingen trevlig människa. Min arm värkte så in i h-e och det tar på mitt humör och då menar jag inte åt det positiva hållet. Trots att jag druckit lite vin var jag tvungen att ta smärtstillande. Smörjde in axel och arm med tigerbalsam men det hjälpte inte. Jag tror det blir hästliniment istället.

Bra, blir jag ju snart i armen, och jag kan nog förmå mig att äta så småningom.
Nu gäller det att spara pengar för framtida resor. Vi har bokat hotell som är lätt att avboka.
Vi har haft så många planer om vad vi vill göra nästa år. Jag fyller ju år bevars. Vi har avbokat Italien i Juli. Så då bokade vi Dublin, Irland. Nu ska vi avboka det också. Tack och lov så har vi förståndet kvar och vi har inte bokat flyg.
För 1 1/2 år sedan hade vi bokat både flyg, bil och hotell till Sardinen. Min mans syster fick cancer i bukspottskörteln och dog i maj när vi skulle åka, så det blev inget av naturliga skäl.
Nu har vi fantiserat igen och vi vill åka nästa år. Flyg till Alghero hyrbil till Sant´Antioco med två övernattningar. Vi ska bo på hotellet/restaurangen som var med på Solens Mat. Det var genom det vi som vi blev sugna på att åka dit. Alltså: Vi ska inte se på rese- och matprogram!!!!

lördag 20 november 2010

Lördag

Jag har beställt boken Härskarteknik. Verkar vääääldigt intressant. Min man var på en kurs där hon höll ett tre timmar långt anförande och han satt helt uppslukad av föredraget. Han har varit på minst 100 föredrag och hon (Elain Bergqvist) och Runar har varit bland de fem bästa.

Från Bokia.se:

Att härska är en teknik som många behärskar, men de flesta gör det omedvetet. Många är vi som tryckts ner i skorna med repliker som ”men lilla gumman” och ”hur gammal är du egentligen”, eller blivit osynliggjorda. Men hur kan vi vara säkra på att vi själva aldrig trycker ner någon annan? Härskarteknik är inte till för att identifiera vem som är härskare, utan för dig som vill hantera härskartekniker utan att betraktas som offer eller angripare, eller för dig som misstänker att du kan vara en omedveten härskare. Här synliggörs en lång rad härskartekniker och människor som blivit utsatta berättar hur de gjorts mindre i olika sammanhang. Det bästa sättet att bevara en konflikt är att inte ta den.
Denna bok hjälper dig att uppmärksamma det subtila i härskarsituationer och föreslår hur du kan hantera dem. Den visar hur olika kvinnors och mäns metoder kan vara. Men en sak är gemensam: de tar den fula vägen till makt.

Elaine Bergqvist är retorikkonsult, författare och chef för utbildningsföretaget Zebra och har specialiserat sig på härskartekniker. Hon hjälper alltifrån enskilda personer att bli bättre talare till storföretag att paketera sitt budskap i nya former.

Hmmmm...
Det kan kanske få mig att lära mig att bättre förstå. Hantera kan jag redan men jag blir ju så j:a förbannad och det måste jag lägga undan. Det går inte att möta sådana människor när man är arg. Det gäller att var cool!

fredag 19 november 2010

Se till att du blir frisk.............

jag är frisk, jag har bara ont i armen.

Jag var sjukskriven i 5 veckor och det låg drivor med jobb. Nästa vecka är jag nog ikapp, hoppas jag.

Ibland undrar jag....MAKT.....hur kan det komma sig att så många män känner sig tvugna att utöva den och det på alla möjliga och omöjliga sätt. Hur man bäst kan trycka till och nedvärdera sina medarbetare.

Nu känner jag att jag håller på att bli mäkta irriterad, så jag måste ta en paus.....................

torsdag 18 november 2010

Sjukgymnasten

hon har verkligen åsikter om mitt sätt att sköta om mig själv.
Bör ta det lugnt på jobbet, ta pauser och röra mig, träna armarna, äta, helst inte jobba etc.
Vad gör jag? Trodde jag gjorde det,
men med lite eftertanke så gör jag är nog inte allt rätt.
Egentligen är det inte så bra att käka smärtstillande och jobba som jag gör. Men som jag sa: Jag är inte sjuk, jag har bara ont.
Hon gav mig massage och hela ryggen var som en enda muskelknut.
I morgon är det fredag och jag ska prova ut nya glasögon. Kul.

Känner mig väldigt gnällig idag. Nu ska jag sätta mig och se på NCIS. Slappa lite.

tisdag 16 november 2010

Vägning

- 1 kg (bara).
Totalt 15 kg.
Det verkar gå lite långsammare nu men det kanske är bara bra. Jag lär ju inte gå upp i vikt så det är inget att oroa sig för (tack och lov).
Det känns fortfarande alldeles fantastiskt bra. Jag använder en liten tallrik när jag lägger upp maten så det ser ut att vara ganska mycket. Dessutom äter jag aldrig upp allt som jag lagt upp.
Det är också något nytt för mig.
Äter fortfarande inte alla mellanmål. Det kan jag bara inte förmå mig till. Mat är inte längre så viktigt. Tycker om när det smakar gott men jag har inget behov av att vräka i mig som jag gjorde förut. Nu när jag känner att det är nog....då är det nog, oavsett om jag ätit upp eller inte. Det är en märklig känsla .
Nu återstår att börja motionera men det får vänta till våren. Armen gör fortfarande ont och jag är livrädd för att ramla.

måndag 15 november 2010

Dåligt...

Nästan ingen sömn. Katt som springer omkring i sängen på nätterna och titt som tätt lägger sig på min mage. Det är väldigt obekvämt, dessutom mår jag illa. Usch.
Kommer att sitta i fotöljen idag.
Vi, min man, hans son och svärföräldrar var ute och åt farsdagsmiddag igår eftermiddag/kväll.
Jag studerade menyn väldigt ingående och åt i fantasin.
De andra mumsade på förrätt och huvudrätt.
Jag åt en hummersoppa och tog ett glas vitt Alsacevin. Det gick bra och smakade gott. Det tog mig lika länge att äta soppan som för dem att äta två rätter.
En sak var bra....jag tyckte det var helt ok. Blev mätt och hade ingen lust att äta mera. (Åt inte upp all soppa heller).
Jag klarar av att äta ute och vara social. Hurra!
I morgon ska jag väga mig igen. Tror inte jag har gått ned så mycket den här veckan. Det kanske bara är bra så det inte går för fort.

lördag 13 november 2010

Städat, fy för ...

Vi kom igång på förmiddan och började städa vardagsrummet. Fram med den väldigt otympliga hörnsoffan i svart skinn. Torkade av allt som gick att torka av och dammsög. Det blev tre timmars mysfaktor med massor av städ och ändå är bokhyllan kvar att fixa. Nu är nya ryamattan på plats. (Röd, brun, orange). Rummet blev väldigt varmt och ombonat.

Har kollat lite på Tanzania och rest i fantasin.

Vi åt lax, potatis och sås. Det gick jättebra.
Men i torsdags så smakade jag 4-5 små pommes frites av min man. Då blev jag dålig. Min mage klarade inte av det.

I morgon blir det lite städ i sovrummet, tror jag.....................

tisdag 9 november 2010

Nära katastrof!

Jag medicinerar min katt, Fia, mot lunginflammation. Antibiotika och slemlösande (bisolvon).
Själv var jag till min läkare idag och fick äntligen smärtstillande tabletter som verkligen fungerar. Tog två och all smärta var borta. Underbart.
Problemet!
När jag hade gett Fia hennes medicin upptäckte jag att jag gett henne en halv tablett av min smärtstillande medicin Tradolan (25 mg) i stället för Bisolvon. Förpackningarna är nästan identiska!
Läste i min kattbok att paracetamol är livshotande. De kan dö! Snabbt fram med paraffinolja, som jag tryckte i henne (5 ml). Inte för att jag vet om det fungerar, jag bara kände att jag måste få i henne något.
Letade fram bipacksedeln och läste vad Tradolan innehöll. Tack och lov ingen paracetamol.
Kastade mig på telefonen och ringde Södra Djursjukhusets akutmottagning.
Fick lugnande besked. Den medicinen var inte farlig, den används även till katt.
Vilken lättnad.
Idag har jag lärt mig något igen. Kunde ha tagit livet av min katt. Ve och fasa.
Har nu suttit och kollat henne under drygt tre timmar. Hon är uppe och äter och går omkring, så nu verkar det OK. Nu kanske jag kan lägga mig.
Hur i h-e kunde jag vara så slarvig.!!!!

lördag 6 november 2010

Ny fräck frisyr

Tänkte att nu är det dax för en liten makeover.
Jag har ju fått en hals och ansiktet har blivit mycket smalare.
Jag har klippt en jättetuff rufsig frisyr och färgat håret. Mörkbrunt med rött/orange i slingor.
Kanonsnyggt.
För första gången på många år känner jag att jag är OK.

Tveksamma inför Gastric By-Pass?

Jag tvekade också inför operationen men jag insåg att det var det enda alternativ som återstod för mig. Jag har jojo-bantat sedan trettioårsåldern. När jag hade alternativet att gå ned minst 30 kg och inte gå upp det igen hade jag inget val. Min man var helt emot det. Men jag har vänner som gjort operationen och de uppmuntrade mig. De hade inte ångrat det alls.
Att man ska dricka lågkaloridryck och gå ned i vikt är för att det ska gå lättare inför operationen. Kirurgen ska ju in och böka omkring och ju mindre fett som finns ju lättre är det för dem. Efter de första dagarna är det inget problem. Jag tänkte: Vad gör 2 veckor av resten av mitt liv!
En väninna var med oss på Sicilien ett år efter sin operation och efter det så insåg jag att man kan äta och dricka i stort sett det mesta. Det gjorde hon och det hjälpte mig att fatta beslutet.
Nu har det snart gått en månad och jag mår underbart bra.

Alla operationer medför ju en risk men det här har blivit en rutinoperation på mitt sjukhus.
Alla var hur trevliga som helst både på avd och narkosen. Den här gången var jag inte ens nervös.
Efter operationen låg jag 4 timmar på uppvaket. Jag hade inte ens speciellt ont efteråt heller.
Det blev ju bara fem små pyttesår på magen.

Ensam hemma

Nu har jag jobbat 4 timmar per dag i en vecka. Det var inte smart. Min läkare tyckte att jag var tuff och jag förstod nog inte riktigt vad han menade. Exakt samma uttryck använde min sjukgymnast i fredags. Nu förstår jag vad de menade.
Varje minut på jobbet är en pina. Hela armen värker och inga tabletter, varken alvedon eller voltaren hjälper.

Men....jag har börjat äta lite bättre. Knäckebröd med bredbar ost är kanon. Banan....mums.
Ska göra en köttfärsgryta som jag kan frysa in i portionsförpackningar.

Min K jobbar hela helgen och kommer inte hem förrän på torsdag/fredag. Två veckor i sträck i nästan Danmark är lite länge. Det blir "lite" tråkigt. Den här helgen ska jag fortsätta med projekt; Röja.
Vår katt hade inte satt något i gommen, halsen. Hon har lunginflammation. Jag åkte upp till Södra Djursjukhuset den här gången om det skulle bli aktuellt att behålla henne. De jämförde röntgenbilderna från första gången och nu och hon hade blivit mycket bättre. T o m med mitt otränade öga kunde jag se skillnaden. Nu går hon på antibiotika och slemlösande så det borde bli bra.
Vägde mig idag (blev nyfiken) och jag har gått ned 13 kg. Det går fort.

tisdag 2 november 2010

Äta eller äta

Nu har jag jobbat i två dagar. Armen blir ju inte bättre men det är trevligt att komma ut.
Jag har problem med maten, glömmer att äta ganska ofta.
Jag tar med mig näringsdryck på jobbet men sen blir det lite si och så. Fantasin tryter men jag försöker att dricka vatten och sörpla någon soppa också.
Hungern infinner sig inte på samma sätt längre. Äter omelett på ett ägg och lite tomater en gång per dag. Det blir bra med proteiner av det....
Måste skärpa mig. Fast jag tar ju mina vitaminer i alla fall. Alltid något.
Jag är ingen mönsterpatient precis.