söndag 31 oktober 2010

Jobb i morgon

Ska försöka jobba halvtid i morgon. Känns tveksamt men jag är tämligen uttråkad.
Jag har ätit lunch ute idag. Vi var tor till Västerås och stannade på hemvägen för att äta.
Hemlagad köttförslimpa och potatismos. Jag åt förståss för fort och och blev tämligen kallsvettig.
När vi kom hem så skulle min man ta lite glass och då ville ju jag ha också. Åt för fort igen och blev lite knackig. Lär jag mig inte?

Måste hålla koll på klockan när jag äter trots allt.

torsdag 28 oktober 2010

Lurvig

Posted by PicasaVår skogis Zambra som somnade in i somras

Längtar

Det gick fort den korta sommaren
Posted by Picasa

Vackert

Blomma från Sicilien
Posted by Picasa

Pion

Posted by Picasa

Kaffekvarn

Posted by Picasa
Mormors gamla kaffekvarn från början av 1900.

KAFFE!!!! Lite tankar...

Det är ju livets dryck.
Vi brukar ju ta oss ett glas vin både Fredag och lördag. Ett som vi står och smuttar på under tiden vi lagar mat och sedan till maten. Ett gott Amaronevin är aldrig fel.
Nu har jag inte smuttat på vin alls och jag saknar det inte ens. Får inte drick någon alkohol på tre månader. Till min förvåning så saknar jag det inte. Jag som älskar rött vin.
Den här operationen är så värt det. Jag är tacksam att jag fick den här möjligheten utan att behöva betala 120.000. (Som jag övervägde att göra).
Sitter nu här och har ätit frukost, lättfil, och nu tar jag ett par koppar kaffe och mår så väldigt bra.

onsdag 27 oktober 2010

Läkarbesök.... igen

Jag har varit hos min läkare idag. Han kunde inte hålla sig för skratt när jag berättade historien om armbrottet och min Gastric ByPass.
-Du är tuff du, sa han.
Nja, jag ville ju inte skjuta på operationen.
I alla fall sa jag att jag tänkte börja jobba på måndag men att jag var tveksam till att jag skulle orka heltid. Det var OK och han sjukskrev mig 50 %. Armen blir ju inte bättre av att jag bara är hemma. Men det är stökigt att klä på sig och duscha. Det tar evinnerlig tid. För att då inte tala om att köra bil.
Mailade till jobbet att jag dyker upp någon gång på fm.
Har dessutom bokat tid hos sjukgymnast för att komma igång nu med båda armarna!!!
Maten? Ja, det är lite problem. Jag orkar inte äta 8ggr/dag. Tror att jag får i mig för lite näring så jag åkte och handlade lite bra drycker idag.
Känner mig lite svag emellanåt men jag kämpar på....mår i alla fall jättebra. Kan ta på mig strumpor och skor utan problem.
Hopp om livet alltså....

tisdag 26 oktober 2010

Vikt och diverse

Minus 11 kg. (Sedan jag började med flytande 22/9).
Det känns.

Sitter nu med 2 dl filmjölk som ska ta 20 min att "äta". Sen ska jag dricka kaffe. Jag har inte råkat ur för någon dumpning än, tack och lov.
Kallt som skrutt ute och inne. Borde ha bett min K att höja värmen. Jag når inte inställningen och vågar inte kliva på stolar. Av någon anledning är jag rädd för att ramla. Armen värker som attan och jag har tagit min morfintablett men den hjälper inte mycket. Ska ringa sjukgymnastiken på måndag när jag börjar, förhoppningsvis, jobba.
Enligt ortopeden blir det en besvärligt tid. Jag vill inte ha flera sådana det räcker så f-b bra med det som har varit.
Jag brukar alltid tänka att:
-det är nog någon mening med det här också.
Undrar hur många år det tar innan jag förstår???
Vet inte hur jag ska fördriva dagen. Film, dator, och sen då? Ska försöka bokföra lite på den förening jag är kassör i.
Jag är less på att vara hemma. Min kollega på jobbet sa att min VD hade blivit klart upplivad av att jag kommer tillbaka på måndag.
Kollade mitt skrivbord i går när jag var in en sväng. Det låg drivor. Hade det det varit för tre år sedan hade jag gått i taket och blivit jättestressad. Nu, känner mig inte det minsta bekymrad. Det är "bara" att ta en sak i taget. Har inte varit stressad en enda gång sedan mina tre terapisessioner i somras. Underbart!

måndag 25 oktober 2010

Väntar

Sitter just nu och samlar kraft för att duscha, klä på mig och åka in för att ta stygnen.
Det är ett helt företag att klä på mig. Behöver min mans hjälp innan han åker. Byxor och BH är knöligt. Det gör så förbaskat ont i armen.
Min VD ringde i morse och undrade hur det var. Det verkar som de saknat mig. Bra! Ska försöka att börja jobba halvtid på måndag om nu min läkare tycker det är OK att sjukskriv mig 50 %.
Tror inte det blir några problem.
Hade det bara varit för operationen så skulle jag kunna börja på heltid.

Det är bara ett problem. Enligt instruktionerna ska jag "äta" 8 ggr/dag. Frukost, lunch, middag och mellanmål. Jag klarar inte av det. Det blir ca 5 ggr/dag + "massor" med kaffe.
Jag förstår att det inte är det bästa men det löser sig väl. I morgon ska jag väga mig igen, två veckor efer operationen.
Jag har börjat med puré. I lördags åt jag röding med pressad potatis, till efterrätt en matsked cambozola. I går blev det jättegod köttfärsås med potatispure med en matsked glass till efterrätt. Min man lagar maten, tack och lov.
Jag mår jättebra och jag har fått en hals. Det har jag inte haft på många år!!!!

Om det är någon som vill göra operationen och tvekar så kan i alla fall jag nu rekommendera det.
De tre första dagarna var jobbiga för mig men allt är ju individuellt.

tisdag 19 oktober 2010

Ändat design och lite på rubriken.

Har ändrat lite på design och rubrik. Jag väntar inte längre på operationen. Nu väntar jag på att bli bättre och ta stygn. Dessutom på att armen ska bli bra. Den är mycket bättre men det återstår säkert några veckor till innan den är något sånär OK.
Ställde mig på vågen i morse en vecka efter operationen och jag har gått ned 2,5 kg- Totalt 8 kg från det jag började med flytande.
Det känns faktiskt redan och det bästa är att jag inte är hungrig alls. Äter en massa mediciner och tar en blodförtunnande spruta varje morgon. Trodde aldrig i livet att jag skulle klara det. Jag satt där med sköterskan och undrade hur det skulle fixa sig. Min man? Nej, han är inte hemma. Min granne? Nej, det är att be om för mycket. Åka till distriktssköterskan? Herregud, jag kan inte köra med brutan arm. Jaha, det var bara att ta en stor tugga i det väääääldigt sura äpplet. KAN SJÄLV...och det kan jag....

Idag ska jag ta bilen och åka och hämta posten. Måste testa om jag kan köra och den korta sträckan verkar vara lämpligt att börja med.
Nu frågar sig nog några....ta bilen till postlådan??? Ja, det är ca 500 m dit. Vi bor ju mitt i skogen. Jag måste kunna köra i slutet av veckan.

Vår fantastiska Birma har satt ett grässtrå mellan svalget och näsan som hon inte får upp. Hon går här och hulkar hela tiden och får inte upp det. Det är jobbigt att höra och jag kan inte fixa det själv.
Hur jag vet att det är ett grässtrå? Jo, hon hade varit ute i kattgården och käkat gräs och det hände precis efter det. Vi har dessutom haft en annan katt som råkat ut för samma sak. Där visste vi inte vad det var så kliniken gjorde en jätteutredning på ca 5.000 innan de kom på vad det var. Så något lär man sig under loppets gång.
Alltid är det något när man har djur. Nu har vi diskuterat i flera månader om hur vi ska göra när hon inte finns mera. Nya katter eller inga alls. Det vet vi inte men det verkar konstigt att vara utan djur samtidigt som vi inte blir så bundna med kattvakt och allt. Så vi får väl se när den dagen kommer.
Oj, vilket långt inlägg. Verkar som att jag inte har någon att prata med....

Dricker kaffe, underbart!

fredag 15 oktober 2010

Vad har jag gjort?

Det undrade jag tisdag, onsdag och torsdag. Ångrade mig bittert. Ont i armen, ja, i stort sett hela kroppen. Sov inget vidare i sängen och armen hade bråkats med så den gjorde jätteont. Dessutom var det ett tjatande om att vi måste dricka (vi var tre på avd. som gjort op.). 1,5 liter med fil, vatten, soppa och en vedervärdig näringsdryck som jag inte fick i mig. Fick vi inte i oss det fick vi inte åka hem. Allt skulle ätas med sked. Jag fick i mig 1,3 liter sen sa det tvärstopp. Tänkte att jag får väl vara inlagd i evigheter eftersom jag inte tänkte göra ett enda försök till med näringsdrycken.
Sen kom problem igen: i tio dagar ska jag ge mig själv en spruta i magen. Hatar sprutor!
Torsdag: vi fick åka hem. Skönt. Mest skönt var att slippa tjatet om "maten". Fixar det bättre hemma med goda soppor.
Ska äta flytande i en vecka, sedan två veckor med puré. Sen blir det normalkost.
Idag är det fredag (igen) och jag mår faktiskt bra. Det är bara armen som strular.
Har pysslat omkring, tagit spruta, (gick jättebra) och tvättat.
Vi har ju köpt ny säng och den blir nog kanon när jag inte har så ont i armen längre.
Idag ångrar jag mig definitivt inte....
Sitter nu och sippar på lite vatten, druckit kaffe (hmmmm så gott) ätit soppa och njuter av att det värsta är över, nu blir allt bara bättre.
Återbesök om sex veckor.

måndag 11 oktober 2010

Snart

Har varit på ortopeden och röntgat + träffat läkare. Sjukskriven tom 31/10 för armen.
Läkaren såg lite tveksam ut till operation i morgon så han ringde narkos och kirurgen. Som han sa är det väl bra att de vet om armbrottet så de tar nänsyn till det. Borde funka....
I alla fall ska jag vara på avd. kl 07,00,.
Håll tummarna!

fredag 8 oktober 2010

Sömnlös i Södertälje

Nu är jag fruktansvärt less på att sova/inte sova i fotöljen. (Min brutna arm protesterar å det vildaste). Min man jobbar dessutom på annan ort så jag får klara mig själv. Det går naturligtvis men tar tid. (Bara att klä sig....)Efter två veckor av stigande irritation har vi nu köpt nya sängar. Kungsägen, 105 breda, med motor.
Efter allt strul och drullighet så vet jag ju inte när nästa klumpighet kommer. Nu ska det vara bra underligt om jag inte kan sova i den. Den vara inte billig men det sket jag fullkomligt i, arg som jag var.
De senaste två åren har jag: Pajat axel (ny Kula). Ramlat ute och skar upp höger handflata. Snubblade inne och bröt vänster arm. Nu får det f-n vara nog....

Full koll?

Skriver med en hand så det går lite trögt.

Sköterskan och kirurgavd. har verkligen koll på dem som ska genomgå en Gastric By-Pass.
Förutom heldan den 22/9 med intervju och provtagning så har jag varit hos distriktssköterskan för koll av blodtryck och vikt. Ännu en omgång blodprover den 5/10 och urinprov.
-För att kolla dig så att du inte fuskar, sa sköterskan.
Har fått en "massa" mediciner jag ska ta innan operationen. Jag var tvungen att skriva en checklista så att jag inte skull glömma hälften.
På måndag ska jag på ortopeden för att kolla min arm så den läker ordenligt. På måndag ska jag dessutom ta ytterligare blodprov. (Jag som avskyr att bli stucken i armen.)
Ännu värre- efter op. ska jag ge mig själv en spruta om dan i en vecka. Får ta det som det kommer. Det går nog bra???

torsdag 7 oktober 2010

Flytande kost och Bruten arm

Nu har jag "ätit" flytande lågkalorisoppor i 15 dagar. Det har gått helt problemfritt. Jag har inte varit hungrig alls, utom första dan, då jag trodde jag skulle svälta ihjäl. Jag har gått ned 6 kg. Ska gå på flytande i 4 dagar till....

Armen, den har blivit mycket bättre. Nu för tiden blir det inget gips om armen ligger bra.
Jag har gått med mitella och på alvedon och morfintabletter. Ett problem är att jag inte har kunnat ligga i sängen och sova. Snart 14 dagar i fotöljen.

Distriktssöterskan som tog prover (ännu flera) inför operationen undrade om jag meddelat kirurgen om armbrottet.
- Varför det? Det är magen som ska opereras och inte armen!
Av någon anledning skakade hon på huvudet-
Vill inte att operationen ska skjutas upp nu när jag gått på flytande så länge.
Har ingen lust att börja om...