söndag 30 maj 2010

Lantisar i New York, del 5

Vi tog bussen ned till 10th street och till New School, där vi skulle möta upp med våra vänners vänner. Vi hade fått en beskrivning hur de såg ut. Hon hade mörkt, långt hår. Han var ljus och hade glasögon! När vi klev in där så såg vi bara tjejer med mörkt långt hår. Vi skulle aldrig hitta dem. Vår strategi var..... Stå här och låt dem hitta oss...
Andra hittade oss också....bl a en kille som ville bjuda på choklad (SOM INTE VAR EN HELT VANLIG CHOKLAD!!!!!!!!!!!!!!!!). Lantisarna blev ju helt förvirrade.

Del 4

Efter några dagar i Rockford hade vi bestämt med goda vänner som vi träffat i Sverige att vi skulle ses i New York. Vi åkte Greyhound buss från Chicago och det tog några timmar. (Det var precis som på film). Vi sov, stannade för raster och pratade med medresenärer. Som jag tidigare sagt så blev vi helt skräckslagna när vi såg skyline. Vi klev av bussen vid Grand Central station. Det var meningen att vi skulle bo hos våra vänners föräldrar....
Jag ringde och fick instruktioner hur vi skulle ta oss till 74:de gatan. När vi kom dit bjöd de på middag. Torr kyckling och den vidrigaste, mest överkokta broccoli man kan tänka sig. Artiga som vi var tog vi om....Det visade sig att vi inte skulle bo hos dem utan hos våra vänners vänner i Brooklyn......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dax för bild

New York

USA/Chicago del 3

Vi åkte runt i skolor, i Rockford, från första klass upp till High School och berättade om Sverige.
När jag tänker på det idag svindlar tanken....
Vi följde med på en svensklektion på ett College.

Idag när jag analyserar lite var vi tyvärr lite för unga för att fatta allt.

lördag 29 maj 2010

USA/Chicago, del 2.

Min vänninas, (vi kallar henne Ulla) släktingar hämtade oss på O`Hareflygplatsen i Chicago. De bodde i en liten stad som heter Rockford. Det blev sega timmar tills vi lade oss, efter en massa snack med familjen fram till tvåtiden på morgonen amerikansk tid.
Under tiden i Rockford umgicks vi med vänner, gick på blind-dates (FY FAN) som frun i huset ordnade åt oss. För fösta gången i mitt "långa" liv åt jag pizza (det hade inte kommit till Östersund på den tiden) och vi bowlade. Det var jättekul.
Vi promenerade ned till city varje dag, i snöblasket, det var ju Illinois och vintern var ju ganska lik den i Sverige. Att gå var ju inte helt lätt eftersom det inte fanns en enda trottoar ute i villaområdet. Allt var anpassat för bilar.
Efter en månad flyttade vi till en annan Svensk/Amerikansk familj. Där lagade vi (dvs Ulla) mat och jag bistod henne. Jag kunde inget. Vi lagade mycket svenskt som blev väldigt uppskattat.

Stockhom-Chicago, 25 dec 1969

Då, på den tiden, var det inte vanligt att "man" då reste hur som helst över jorden. Min vännina hade släktingar i trakten runt Chicago i USA. Vi jobbade häcken av oss under ett år, eller vad det var, för att åka.

För att få ihop pengar så:
Vi började dagen med att städa restaurangen som vi jobbade på vid femtiden på morgonen, sedan satte vi på gröten och fixade allt till frukost.

Från sju på morgonen jobbade vi till ett-tiden då vi tog över och arbetade i "korvmojen" fram till elvatiden på kvällen. Vi bytte skift med varandra varannan dag. Vi räknade ut att vi jobbade ca 15 timmar/dag.
Allt för att få ihop lite pengar...Vi blev helt klart utnyttjade till en medlem i facket kontaktade oss, tack och lov,,

Limosin service

Vi tog vår Limo till den här restaurangen i Little Italy varje dag, till lunch. (Önsketänkande, vi tog tunnelbanan).

Vi bodde ju på anrika Hilton, Waldorf Astoria. GRATIS i fem (5) nätter! Min käre man hade under tiden Scandic/Hilton-tiden en hel massa poäng som vi kunde "göra om" till gratisnätter. Vi valde Waldorf Astoria i New York. Fem nätter på ett lyxhotell som jag bara dreglade över när jag var 18 år och var där för första gången.
Min kompis och jag gick in och "dreglade" och kände oss som kusinerna från landet, vilket vi var. Det var min andra utlandsresa och jag var 18 år och bodde då i lugna Östersund. Vilken skräck det var att se New Yorks Skyline dyka upp, efter ett dygn i en Greyhoundbus. Min första känsla var: NEJ, ta mig härifrån....det är för mycket....

Fortsättning följer:

Vem var Charles Manson som de som vi bodde hos i Brooklyn hade som en frontfigur på väggen.....????


New York

China Town i New York.
En kort tur med "färja" ingick i turen.

Skanssundet.

Hit brukar vi åka och äta strömming. Den är kanongod.
SMÖRSTEKT STRÖMMING
Ramslökssmör, mandelpotatispuré,
brännvinslingon, citronvinaigrette

En liten rundrur

Trosa.
Skanssundet. Mellan Grödinge och Mörkö.

Vi tog en tur med svärmor och svärfar till bla Trosa. Tack och lov regnade det inte men det var kallt och blåsigt. Det blev ingen lång promenad innan vi slank in på en restaurang och åt lunch.

fredag 28 maj 2010

Lekt lite med redigeringsprogram.

Ek på tomten som våra huskatter älskade att klättra i.


Smörbollar i "rabatten" eller ogräsodlingen.


Allt blommar..........lite bilder

Äppelträd

Liljekonvaljer i massor på tomten...Härligt!


Grön asfalt!!!!

Eken...Gissa när hösten kommer och det blåser lite, och det gör det ibland. Jag är rädd för att vi kan få en stor gren över bilarna.

Förstår ni nu, när ni ser bilden??


Vi har kastat i oss lite mat och rusat ut för att fixa på tomten. Bråttom, bråttom för i morgon ska det regna och söndag vete 17 vad det är för väder. Nu har vi kutat runt och krattat gamla eklöv som är en förbannelse. I höst ska eken bort...Den var liten när vi flyttade hit och nu är den enorm!

Vi matar fåglarna på tomten...det ska vi inte göra mera. Fem (5) skottkärror med skal och utputtade frön har K kört bort. Har rensat lite ogräs och funderar på att asfaltera hela skiten.

Nja, kanske inte, men nästa år ska vi lägga skifferplattor på framsidan med nåt under som gör att inte gula rosor växer upp på en gång.

onsdag 26 maj 2010

Upp och ned, idag bättre!

Var på besök hos kirurgen idag. Det tog inte mer än tio minuter så var jag godkänd för en Gastro By-Pass.
Nu är det klart, tack och lov. Operation i höst någon gång. Sa att jag måste ju till Sicilien först men sen går det bra.....

Musse 18 år

Vi tog beslutet i måndags morse och Kl 10,00 var allt över.
Han har varit helt fantastisk på alla sätt och vis. Det blev en tung dag.

tisdag 25 maj 2010

Tränar

Jag har fått låna en stor träningsboll som jag tränar min arm och axel med varje kväll. Det känns jättebra, blir långa och mjuka rörelser. Nu går jag hos sjukgymnast en gång i veckan och tränar hemma varje kväll.

Somnat IGEN!

Nu har jag somnat framför TV;n två dar i rad. Jag är trött som attan. Det regnar ute och inte verkar det bli bättre. Det har varit lite mycket just nu och jag blir fortfarande lätt trött.
Jag tror inte att jag någonsin kommer att bli helt återställd, nja, återställd är väl fel ord. Jag hoppas att jag aldrig mer blir som den jag var för några år sedan.

Vildsvin Bild som jag inte tagit


När jag åkte hem från jobbet idag sprang ett vildsvin rakt över vägen, 20 meter framför mig. De ser otrevligt stora och stabila ut. Vill helst slippa köra på något.



söndag 23 maj 2010

Boende på Sicilien!


Nu börjar hjärnan ticka igen. Det är bara en månad kvar så är vi där.

Vi har börjat att diskutera att köpa, alternativt, långtidshyra något, igen.
På den resan har vi varit i många år. Ju längre vi väntar ju dyrare blir det. Vi skulle ha köpt en lägenhet innan Italien gick med i Euro! Innan dess var det ju relativt "billigt"!

Pensionen närmar sig och vi säger (åtminstone i dagsläget) sälj huset och köp en lägenhet i Giardini-Naxos. Om vi säljer huset kommer vi att få en nätt summa över som vi kan göra något kul för. (Istället för att klippa gräs, underhålla huset och allt annat som måste göras.) Ingen av oss är pysslig på något sätt!

Buske som blommar

Det är en spirea av något slag.

lördag 22 maj 2010

Boende i Giardini-Naxos

Vi började leta boende när lägenheterna kostade ca 500.000 KRONOR! Vi köpte inget eftersom vi tyckte att det var för mycket pengar.
Nu då....Vi får ingenting som vi har tyckt varit OK för under 1,5 mille (ja, SEK). Det är inte OK . Vi har inte de pengarna. Men... vi skulle gärna hyra under sisådär 6 månader/år om det gick.
Det vi sett är 5000 sek i veckan. Vi får väl se....Vi vill ju inte betala överpris...............

I rabatten ?

Nå´t heter de nog..................
Posted by Picasa

Nu igen!

Vi har övertalat två restauranger att göra kaningryta när vi har varit och hälsat på. Eller rättare sagt en restaurang. På den andra restaurangen kom en av ägarna framrusande med en flådd kanin och undrade när vi ville äta den och hur vi ville ha den!!!!!!!!!!!!!!!!Ryktet sprider sig tydligen i byn. Skulle tro att "alla" vet att vi kommer den 22/6.
Det är så underbart när vi kommer ned. Promenaden från Pamar och hela strandpromenaden tar hur lång tid som helst. När de ser att vi kommit kommer de alla utrusande från affärer, barer och de stannar bilen mitt i gatan för att att komma och krama om oss. Är det konstigt att vi tycker att det är roligt. Vänner, nja, men väldigt trevliga bekanta.......

Japanskt träd av någon sort!?

Posted by Picasa

Kotte

Vår igelkott är tillbaka. Det känns bra. Hoppas han/hon tar alla ormar som finns här. Och det har varit några under åren.
Posted by Picasa

Vår

Posted by Picasa

Sicilianska "La Famiglia"

Vi som utomstående "stranieri", främlingar, utlänningar, förstår inte mycket om La Famiglia.
Vi har känt (så mycket man nu kan känna några på Sicilien) en stor familj i 15 år tror jag det blir. En familj med mamma, pappa, mormor, morfar, farmor, farfar, barn och barnbarn och deras fruar och släkt. Helt plötsligt är denna familj splittrad i tre delar. (Ja, plötsligt för oss.)
Då pratar de inte med varandra och har ingen kontakt överhuvudtaget.
Kan någon förklara för oss hur det fungerar! ?

Adoptivkatten Putte!

Putte bodde i ett hus som brann ned till grunden för ca tre år sedan, tror jag det var. Putte var en av tre katter som var inomhus när det började brinna. Alla tog sig ut och ägarna var inte hemma så ingen kom till skada fysiskt. Efter det vill han inte var hemma. Han kom till oss och vi försökte med alla (nästan) medel att få honom att inse att han inte bodde hos oss. Vi släppte aldrig in honom. MEN i år när det kom mycket snö och graderna kröp ganska långt under minus, som mest 20-22 grader,
så tyckte vi synd om honom. Inga möss att jaga och ingenstans att värma sig. Han skulle frysa, alternativt svälta ihjäl!
Vi pratade med ägarna och frågade om det var OK för deras del om vi fick adoptera "Putte". De sa OK och han kom för att bo hos oss. Det är en katt med inte så många IQ (om man nu kan säga så). Han flyttade in och han gick bara ut ibland i vintras. Sen kom våren och värmen och han är nu inte här särskilt ofta, men igår kväll kom han "hem" igen och ville umgås i tio minuter. Vi tar hand om honom, ger honom mat och vatten ute så han kan äta när han vill. Till sitt förra hem vill han inte. Jag har kört hem honom ett antal gånger och det dröjer inte många timmar så är han här igen. VAD GÖRA?

Musse igen!

Nu har vi medicinerat Musse två gånger och han blev jättekonstig av det. Trött, slö och vinglig. Dessutom vill han inte ta sina tabletter utan spottar ut dem minst fyra, fem, gånger innan vi har fått honom att svälja. Det är meningen att han ska ta medicin i tio dagar morgon och kväll.
Nu har vi pratat min K och jag. För vem gör vi det här? Jo, inte för Musse i alla fall. SÅ, nu tvingar vi inte i honom flera tabletter utan nu får han gå här och skrota utan medicin så får vi se hur länge han vill vara med.
Tydligen så har han uppfattat att han skule få komma till katthimlen i går. Han har inte varit inne hos grannarna på jättelänge men förra veckan var han inne flera gånger och kollade av läget och sa hejdå.
De som inte har haft katt tycker nog att det här är rena nyset men så har det varit med alla de katter vi haft som nu jagar möss någon annanstans. Vi har under åren haft tolv katter. Elva har sagt hejdå och en försvann.

Jobbat med tomt och hus!

Nu har vi varit ute och fixat hela förmiddagen. Jag har kört högtvätten på allt möjligt. Det blir rent och fint. Önskar att jag skulle kunna använda den inomhus!
Nu ska vi få uterummet klart för i år. Vi ska äntligen köpa nya utemöbler, LÄTTA! Som går att flytta på utan att vi får ta i allt vi kan. Visst, det är inget fel på dem vi har men de är tunga som attan.
Min man, även kallad K, har klippt gräsmattan och tvättat bilarna. Vårt intresse för trädgårdsarbete är inte så stort. Våra bolltujor måste bytas ut och en massa annat måste fixas. En sak i taget, fast idag tog vi nästan alla saker samtidigt.

fredag 21 maj 2010

REGN!!!!

Det är ju underligt hur regnet kan falla i skurar. När vi gjort vår tor till Stockholm och kom till Södertälje så östet regnet ned ÖSTE!!! När vi kom hem hade det inte regnat på hela dan och inget regn kom det. Men jag skyndade mig att ta in tvätten.

Sedan så såg jag en KOTTE på tomten som jag måste ta kort på. Ja, en igelkott alltså...

Efter

Sedan vi har varit på besök hos veterinären, av vilken orsak som helst, så blir vi helt utmattade. Så har det alltid varit. När det gäller en själv är det en helt annan sak. Våra katter kan inte uttrycka sig såååå väl...

Musse...respit en vecka!


I natt var ingen rolig natt. Mardrömmarna kom och avlöste varann.

Vi har varit på Djursjukhuset idag med Musse. När vi åkte trodde, åtminstone jag, att det var sista resan.

Vi pratade med veterinären och hon föreslog prover och röntgen,om vi ville. Vi rådslog och kom fram till att: Ja, det ville vi. Med de andra som vi har varit tvungen att "ta bort" har det varit helt klart. Vi har sett i deras ögon att det har varit slut...men med Musse är det inte lika självklart. Han har inte den blicken. Han äter, dricker vatten, tvättar sig och är med i blicken. Vi måste ha mer "på fötterna" innan vi fattade beslutet.

MEN: Han hade fem åldersrelaterade symptom: Blåsljud på hjärtat. Något förhöjda njurvärden, tecken på inflammation/infektion (vita blodkroppar) och förhöjt sköldkörtelvärde. Lindriga astmatiska värden. Normala levervärden, och blodsocker och blodvärden.
Den som kan katt vet vad det här är!

Men vi beslöt att ge Musse en behandling på tio dagar och sedan göra en utvärdering om det skett några förbättringar.

Löste ut katt och medicin för ca 4.000:- (Naturligtvis har vi våra katter försäkrade).
Jag har nu efter mycket om och men övertalat honom att han ska ta sin medicin!!!!

torsdag 20 maj 2010

Norsk Skogkatt

Taropaves Zambra
Posted by Picasa

Borde

Borde nog döpa om Bilder till Bilder och landets namn, eller vad det nu rör sig om. Det är mycket resor och katt....
Börjar verka lite rörigt. Jag hoppar ju lite hit och dit och det blir ju ingen ordning alls .... och det ska det väl va...

Balmoral Castle, Scotland som omväxling

Posted by Picasa

Puglia

Posted by Picasa

Alberobello, Puglia (Italien)

Posted by Picasa

Pompeji

Posted by Picasa

Sorrento

Posted by Picasa

Knöliga gator.


Gastro Bypass?

Väntar... känner mig mycket otålig! Det kanske är ett tecken på att jag frisknar till.
Nåja. Solen har strålat ett bra tag här. Det har varit ganska varmt 20-24 grader och jag har inte orkat vara ute. Nu äter jag medicin och nu får jag inte.... Tvätten torkar ganska fort i alla fall.

Ser fram emot den 26:e. Jag har fyllt i en hälsodeklaration och skrivit en checklista på allt som kan göra mig till en kandidat som blir godkänd för operation. Har suttit och läst lite bloggar och jag vet ju att det kommer att bli jobbigt. Hoppas att jag kan opereras till hösten... vi får väl se.

Det gäller att försöka planera. Vi har ju lite planer på semestrar även nästa år....

onsdag 19 maj 2010

Äntligen medicin

Nu har jag fräst och hostat länge nog. Efter att ha lessnat på "skiten" tog jag mig i kragen och fick tid hos läkare idag.
-Mummmel mummmel, sa han. Flera månader med det här....mummel mummel.
-Nu är det klart, nu ska du nog bli bra snart!
Bronkit, var det och underförstått var jag inte så smart när jag inte rusade till läkare på en gång.
Nja, lite rätt hade han nog eftersom jag varit sjuk av och till sedan mitten av februari.
Nu ska jag ägna resten av veckan till att bli frisk sen jobbar jag igen.

måndag 17 maj 2010

10 års vinprovning?

Ja, vem av oss trodde att vår vinprovning skulle sluta på Bar Turrisi i Castelmola.
Vi spenderade en vecka tillsammans och besökte allt vad vi orkade på östra sidan!
När vi parkerat bilen och vandrat runt lite i Castelmola gick vi till Bar Turrisi, som vi kände till.
Reaktionen som vi hade tänkt oss uteblev helt.
R. som vår grannfru heter, höjde bara lite lätt på ögonbrynen och log. Oj, oj vad en massa snoppar det finns här, och sedan gick hon en tur runt baren, för att inte missa något. Ja, vi blev väl lite överraskade. Hennes reaktion var väl inte den vi trodde den skulle vara...
KULPosted by Picasa

Bar Turrisi, Castelmola


Tror inte det finns något samband med maffian med att baren har dessa lite ekivoka statyer! Eller har det de????

1988 Bild från filmen Gudfadern


Vi har gått igenom våra fotoarkiv och första gången vi åkte till Sicilien var 1988. 1994 var nästa gång och då träffade vi ett par som besökt Sicilien sedan 1960-talet.
De åkte linbana över kratern på Etna i korgar med trädbotten med syn rakt ned till vulkanens glödande lava.
HÄFTIGT!

De såg också en maffiauppgörelse med ett mord på öppen gata. De trodde att det var en filminspelning! Detta hände i vår lilla by Giardin-Naxos...Hmmmm...

Detta händer fortfarande men inte med mord på öppen gatan kanske, utan snarare mordbrand etc....
Vi såg en begravning med ett offer från en sådan uppgörelse. Det är tydligen ingen lek att vara affärsman där....
Även om det inte snackas så mycket, så har vi haft oturen att träffa ett antal medlemmar, utan att vi förståss visste vilka de var. Det fick vi ju naturligtvis veta några dagar senare...


Våra grannars dotter 18 år i höst!

Vår granners dotter J. har växt upp med Musse. Vi kom ihåg när hon sprang omkring med Musse när hon bara var 3-4 år. Han bara hängde och slängde och bara accepterade allt. Nu idag berättade vi för henne om vad som väntade.....

Hmmm

Började få en massa påminnelser på obetalda räkningar. Jag fattade ingenting. När jag sen kollade hade jag glömt att betala aprils räkningarna. Nu går tiden så fort att jag inte hänger med känns det som...

Musse 14 veckor

En liten tuffing!
Posted by Picasa

Tid beställd

Nu kan vi inte bortse från det faktum att Musse ska/vill upp till katthimlen. Vi har beställt tid på fredag 21/5. Vi törs inte släpp ut honom. Han får vara i kattgården om han vill vara ute. Vi är rädda att han bara försvinner och lägger sig någonstans. Det är inte OK!

söndag 16 maj 2010

Ny redigerad bild


Våra katter genom åren.

Kommer snart.

Musse 18 år.

Musse har snart överlevt alla katter vi har och har haft. Han kom till oss i juni 1992, då han var 12 veckor gammal. Han är en huskatt. 50 % Skogkatt (vilket ju inte gör någon skillnad). Det var bara det att han var jättelurvig när vi hämtade honom och vi trodde att han skulle bli en semilånghår. Han blev korthårig. Han har varit med på två uställningar i sitt liv. En i Örebro där han blev bästa huskatt, korthårshane och veterinärernas favorit. Han var inte helt överlycklig på utställningen så hans karriär blev kort...särskild när han åkte ut i första ronden nästa utställning. Nåja, han är en huskatt och där finns ingen standard att utgå ifrån!
Posted by Picasa

Lycka 4.

Paris
Att resa och se nya saker och träffa nya människor!

Dax för en ny bild!

Massor av gullvivor på vår tomtPosted by Picasa